Repetitieweekend

ma 4 feb 2013 20:45
Dagboek van het repetitieweekend


Vrijdag 1 februari 2013


Om 18u30 wordt er verzameld aan de Muziekacademie van Waarschoot. Het is een grote verzameling van muzikanten, valiezen en muziekinstrumenten. Om 19u00 heeft alles en iedereen een plekje in de auto’s gevonden en vatten we de route naar Jeugdherberg De Fiertel aan. Een goed uur later is iedereen, al dan niet met de nodige omwegen, ter plaatse. We zijn de enige groep die dit weekend in De Fiertel verblijft, we hebben dus alle ruimte. Als iedereen zijn kamer gevonden heeft, begint de eerste activiteit van het weekend: Spelletjesavond. Onder het genot van een pintje of iets minder straf worden de gezelschapsspelletjes boven gehaald. Een spel sprong er bovenuit: Blokus. De hersenen worden gepijnigd en er wordt heel wat afgelachen. Als iedereen uitgespeeld is, worden de kamers opgezocht en wordt het stil in de gangen van De Fiertel.


Zaterdag 2 februari 2013


Om 7u30 worden we gewekt door een trommelkorps. Jorn, Felix en Tom zorgen ervoor dat we zeker wakker zijn. Onder het genot van een kopje koffie en lekker ontbijt wordt iedereen langzaam maar zeker wakker. En dat is maar goed ook, want ook de muzikanten die niet blijven overnachten arriveren voor de eerste repetitie. Om 10 uur verzamelen we voor de eerste keer om te repeteren. Arsenal, Along The River en Ekato zijn de stukken die we op het Concours op 24 maart zullen brengen. We repeteren dan ook grondig deze stukken.
Na de repetitie mogen we aanschuiven voor het middagmaal. Frietjes! Dat vinden de muzikantenmagen altijd fijn. Daarna trekken we onze wandelschoenen aan voor een wandeling in het Muziekbos. We beklimmen enkele sterke hellingen en komen Marie-Rose van Familie tegen. De sfeer zit er goed in. Als we terug zijn hebben we nog net de tijd voor een koffie en een spelletje Blokus voor de volgende repetitie. De sfeer wordt steeds beter op de repetities met spontane applausen.
Na het avondeten maakt iedereen zich op voor de eerste KAVIA-quiz. En deelnemen is belangrijker dan winnen! Het moet niet gezegd worden dat er heel veel gelachen wordt tijdens de quiz. De foto van Paul, alias Andy, de Donfare, … Voor alle deelnemers is er ook een leuke prijs voorzien. Zeker voor herhaling vatbaar. De avond wordt gezellig verder gezet en uiteindelijk sterven ook die nacht de gangen van De Fiertel uit.


Zondag 3 februari 2013


We ontwaken rustig, deze keer niet door ons trommelkorps dat nog ligt te slapen. We schuiven voor de laatste keer aan voor het ontbijt en maken ons op voor de laatste repetitie. Opnieuw wordt er goed gerepeteerd. Er kan dan ook een spetterend applaus vanaf als de laatste noten gespeeld zijn. We eten nog allemaal gezellig samen en spelen een laatste spelletje Blokus. Helaas is het dan al opruimen geblazen. Na een laatste controle rijden we terug richting Waarschoot.
We hadden een heerlijke weekend met alle muzikanten. De sfeer zat er goed in en we kijken uit naar de volgende repetitie. Gelukkig is deze al nu woensdag en met gastdirigent Sven Van Calster, componist van Ekato.


Bedankt aan alle muzikanten voor het enthousiasme! Tot woensdag!7 reacties


anne
Dag allemaal ! (nié het boeksken, hé !)

Ik kan alleen maar het positieve verhaal van Steven bevestigen.
Ook voor mij als één van de twee (en een derde verstekeling;o) niet-muzikanten was dit een superfijn weekend !
De sfeer en samenhorigheid van deze groep is ongelooflijk. De juniors werden door de iets ouderen onder de vleugels genomen, en de iets minder piepjonge die steun konden gebruiken konden ook op sterke schouders rekenen. Iedereen zorgde voor iedereen, en er was geen spoor van ontevredenheid of wrevel, geenéén moment, geen nanoseconde !

De spelletjes, met inderdaad Blokus vér op kop waren een succes, net als onze maffe Kaviakwis, die vooral plezant was en ook een béétje moeilijk...hé, Paul ? Maar de prijskes maakten veel goed ;o)

De opkomst van de niet-logeerders was 's morgens ook groot, tot ieders blijdschap en tevredenheid.

Terwijl de oefensessies plaatsvonden kon ik ook wat werken, maar op de achtergrond klonken de gespeelde stukken hoorbaar steeds beter ! Ik hoorde zwaar enthousiasme, doodse stiltes, de stem van Severine, herhalen, stilte, herhalen, verbeteren, én applaus !

En ondanks het ochtend'concert' van de jeugd is er toch ook wat geslapen...

Het oefenen was blijkbaar leuk en vruchtbaar, want er werden niet teveel aanstalten gemaakt om te vertrekken !

Voor herhaling vatbaar ? Ooit ? Ja !

Bedankt ook aan iedereen om te helpen met het in-en uitladen en het terugbrengen van het materiaal ! En aan Any voor de camionet ook, zeker ?

Ik dank ook mijne 'chauffeur' voor de bereidwilligheid en het 'veilig' thuisbrengen...

Ik heb een héél kieken nodig om alle pluimen uit te delen aan wie er eentje verdient, want dat is van den éérsten tot de laatste ! Van 16 tot 89 ! proficiat, en bedankt...allemaal !
wo 6 feb 2013 09:39anne
Oesje...foutje!
Het eerstbovenstaande verhaal was van evelyne...
wo 6 feb 2013 22:38Evelyne
En nu nog de foto's he :)
wo 6 feb 2013 22:58anne
Ja !
Allé Vicky, allé Vicky !
Ze zijn allemaal curieus !
Maar ge staat er goed op, zenne ;o)
do 7 feb 2013 13:25Vicky
Rustig rustig! Ze zijn op komst!!!! :)

do 7 feb 2013 21:16Tamara
Zijn ze nog altijd op komst Vicky? :-)
vr 15 feb 2013 19:29laurette
SUPER!!!!!!!!
wo 20 feb 2013 22:04


Geef hier uw reactie:

 

Het opgegeven e-mailadres wordt niet gepubliceerd

 
 


« Terug naar overzicht