Overzicht artikels

Concert "We Love Belgium"

za 12 okt 2013 18:49 1 reacties


Wat zijn we trots!En terecht… We zetten allemaal samen een prachtprestatie neer zaterdagavond. We stonden echt te blinken in onze nieuwe kostuums. En ook op onze dirigente Severine zijn we ongelofelijk fier.Maandenlang werk zijn eraan vooraf gegaan, maar het resultaat mocht gezien worden. Tijdens ons concert zaterdagavond brachten we muziek en talent van België. We repeteerden vele woensdagen aan muziekstukken zoals, Daens, Katarakt, Faces, Windracht 10,… Week na week gingen we erop vooruit tot we zaterdagavond voor het echte werk stonden. Ons ‘We Love Belgium’ concert!Maar deze keer is het een extra speciaal concert geworden. We staken de Harmonie namelijk in een nieuw kleedje en dat wilden we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Om onze toeschouwers nog niet meteen alles prijs te geven, startten we het concert in ons oude uniform. Waarna iedereen het podium verliet en een intermezzofilmpje werd afgespeeld. In dat filmpje ging bond op zoek naar het Geheim van de Harmonie. Eens het geheim ontrafeld mocht ook het publiek het geheim kennen! Anne bedacht een gloednieuw logo. Samen met het bestuur gingen we op zoek naar nieuwe uniformen. De keuze viel op een zwarte broek of rok en een wit hemd of blouse waarop ons logo staat. Daarbij hoort een rood sjaaltje of das met muzieknoten. Voor onze optredens buiten hebben we een parka waarop ook het logo in het groot afgedrukt is. Om dat alles te presenteren werd er een heuse modeshow in elkaar geknutseld. De modellen kregen catwalk training en paradeerden als volleerde modellen. Het publiek was dan ook heel enthousiast. Het tweede stuk vatten we aan met onze nieuwe uniforms. En het moet gezegd, het gaf een heel goed gevoel om allemaal hetzelfde te dragen.Na de pauze nam gastdirigent Eddy Vanoosthuyse het over van Severine. Hij werkte met ons aan 2 muziekstukken: Windkracht 10 en Carnaval de Venise. Een echte topdirigent die het beste uit ons allemaal naar boven haalde. Na Windkracht 10 was het aan Severine in Carnaval De Venise, een solowerk voor klarinet. En niet enkel met het dirigeerstokje is Severine top. Zij zette werkelijk een knalprestatie neer! Het was voor ons allemaal een eer om Severine te mogen begeleiden.We brachten nog enkele populaire werken: Ik Hou Van U, Will Tura Medley en Vaya Con Dios. Het publiek genoot en aan het eind kregen we van de volledige zaal een staande ovatie! Bedankt iedereen om erbij te zijn! Tot een volgende keer! 


Lees meer »
 

Repetitieweekend

ma 4 feb 2013 20:45 7 reacties
Dagboek van het repetitieweekend


Vrijdag 1 februari 2013


Om 18u30 wordt er verzameld aan de Muziekacademie van Waarschoot. Het is een grote verzameling van muzikanten, valiezen en muziekinstrumenten. Om 19u00 heeft alles en iedereen een plekje in de auto’s gevonden en vatten we de route naar Jeugdherberg De Fiertel aan. Een goed uur later is iedereen, al dan niet met de nodige omwegen, ter plaatse. We zijn de enige groep die dit weekend in De Fiertel verblijft, we hebben dus alle ruimte. Als iedereen zijn kamer gevonden heeft, begint de eerste activiteit van het weekend: Spelletjesavond. Onder het genot van een pintje of iets minder straf worden de gezelschapsspelletjes boven gehaald. Een spel sprong er bovenuit: Blokus. De hersenen worden gepijnigd en er wordt heel wat afgelachen. Als iedereen uitgespeeld is, worden de kamers opgezocht en wordt het stil in de gangen van De Fiertel.


Zaterdag 2 februari 2013


Om 7u30 worden we gewekt door een trommelkorps. Jorn, Felix en Tom zorgen ervoor dat we zeker wakker zijn. Onder het genot van een kopje koffie en lekker ontbijt wordt iedereen langzaam maar zeker wakker. En dat is maar goed ook, want ook de muzikanten die niet blijven overnachten arriveren voor de eerste repetitie. Om 10 uur verzamelen we voor de eerste keer om te repeteren. Arsenal, Along The River en Ekato zijn de stukken die we op het Concours op 24 maart zullen brengen. We repeteren dan ook grondig deze stukken.
Na de repetitie mogen we aanschuiven voor het middagmaal. Frietjes! Dat vinden de muzikantenmagen altijd fijn. Daarna trekken we onze wandelschoenen aan voor een wandeling in het Muziekbos. We beklimmen enkele sterke hellingen en komen Marie-Rose van Familie tegen. De sfeer zit er goed in. Als we terug zijn hebben we nog net de tijd voor een koffie en een spelletje Blokus voor de volgende repetitie. De sfeer wordt steeds beter op de repetities met spontane applausen.
Na het avondeten maakt iedereen zich op voor de eerste KAVIA-quiz. En deelnemen is belangrijker dan winnen! Het moet niet gezegd worden dat er heel veel gelachen wordt tijdens de quiz. De foto van Paul, alias Andy, de Donfare, … Voor alle deelnemers is er ook een leuke prijs voorzien. Zeker voor herhaling vatbaar. De avond wordt gezellig verder gezet en uiteindelijk sterven ook die nacht de gangen van De Fiertel uit.


Zondag 3 februari 2013


We ontwaken rustig, deze keer niet door ons trommelkorps dat nog ligt te slapen. We schuiven voor de laatste keer aan voor het ontbijt en maken ons op voor de laatste repetitie. Opnieuw wordt er goed gerepeteerd. Er kan dan ook een spetterend applaus vanaf als de laatste noten gespeeld zijn. We eten nog allemaal gezellig samen en spelen een laatste spelletje Blokus. Helaas is het dan al opruimen geblazen. Na een laatste controle rijden we terug richting Waarschoot.
We hadden een heerlijke weekend met alle muzikanten. De sfeer zat er goed in en we kijken uit naar de volgende repetitie. Gelukkig is deze al nu woensdag en met gastdirigent Sven Van Calster, componist van Ekato.


Bedankt aan alle muzikanten voor het enthousiasme! Tot woensdag!


Lees meer »
 

Nieuwjaarsconcert

di 22 jan 2013 22:28 0 reacties


Dit jaar hebben we opnieuw het jaar goed ingezet met ons tweejaarlijks nieuwjaarsconcert. Wegens omstandigheden vond dit concert voor het eerst plaats in de gemeentelijke feestzaal "De Kring". Het bleek een schot in de roos.Het concert begon voor het publiek met een glaasje cava. Nadat ze weer en wind getrotseerd hadden was dit een welverdiende binnenkomer. De eerste muzikale tonen kwamen van ons beginnersorkest Animoso. Nog maar enkele maanden opgestart, en nu al een uitvoering als deze. Dat is iets om trots op te zijn. Het publiek genoot er ook van, getuige het hevige applaus. Ook de muzikanten van de harmonie stonden ervan te kijken.Na het optreden van Animoso was het de beurt aan de harmonie. De podiumwissel werd ingezet en het eerste nummer was al direct ambiance. Het was een lastig concert voor de muzikanten, maar elk nummer werd gebracht met passie en vuur. Het was een mix van moderne harmoniemuziek en een vleugje walsmuziek, zoals het een echt nieuwjaarsconcert betaamt. De Radetskymars als afsluiten mocht dan ook niet ontbreken. Het publiek gaf zelfs een staande ovatie, waarvoor dank!Nadien konden de muzikanten en het publiek nog wat bijpraten aan de toog en hadden we opnieuw een geslaagde opdracht achter de rug! 


Lees meer »
 

Ceciliafeest 2012

zo 25 nov 2012 15:13 0 reacties


Gisteren vierden we ons Cecilia-feest, en het werd een onverwacht leerrijke avond met zelfs een vleugje nostalgie. Het rad van fortuin is voor iedereen bekend, maar we hadden voor de jongsten onder ons toch nog even een remake van het bekende rad gemaakt. Na het rad, werden oude beelden uit ons oneindige archief getoond. Zo konden we getuige zijn van de eerste repetitie van de broertjes Meiresonne. We ontdekten verder ook een nieuwe hobby van enkele van onze muzikantes, tapdansen onder deskundige leiding van Yves. Gelukkig bestaan er muziekinstrumenten, want zonder zouden de repetities er misschien hebben uitgezien zoals in dit filmpje. En tenslotte ontdekten we nog waarom onze jonge dames zo graag naar de repetities komen, omdat er gasten zoals deze bestaan natuurlijk! Last but not least konden we het ook niet laten om jullie te laten meegenieten van enkele van de bloopers. Proficiat aan Vicky, Evelyne en Steven voor deze leuke activiteit, en tot volgend jaar!


Lees meer »
 

Het einde van een tijdperk

do 1 nov 2012 09:51 1 reacties


Het hing al een tijdje in de lucht, maar gisteren is het doek definitief gevallen over onze repetitiezaal. Wegens de slechte staat van het pand heeft de burgemeester gans de Miami afgekeurd wegens niet brandveilig. Bijgevolg was het gisteren onze allerlaatste repetitie in de zaal van de Miami. Voor velen gaat een stuk nostalgie verloren. Wat er nu met de Miami zal gebeuren kan momenteel niemand zeggen.Het pand was de laatste jaren veel verslechterd. De noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden bleven uit, en dan moet je nadien natuurlijk de gevolgen dragen. Menig electriciën zou zich de ziel uit het lijf schamen bij het aanschouwen van de bedrading en verlichting. Isolatie, daar had de eigenaar nog nooit van gehoord, en met een verwarmingsketel van meer dan 40 jaar oud weet e het dan wel. Beneden viel het nog mee (als de mazout niet op was tenminste), maar de zaal bovenaan was al helemaal niet meer warm te krijgen, waardoor we in de winter noodgedwongen naar beneden moesten verhuizen.We slaan dus een bladzijde om in de geschiedenis van onze harmonie. We verhuizen dus voor onbepaalde tijd naar een alternatieve lokatie: namelijk de "muziekschool", tegenwoordig de Kunstacademie genaamd. Dat bevindt zich recht tegenover de pas gerenoveerde Kring. In ieder geval zullen we daar een stuk beter zitten dan in de Miami: het is er lekker warm, er is voldoende verlichting, er is zelfs een lift om naar de zaal boven te gaan! Kortom, ondanks het feit dat we steeds graag in de Miami gerepeteerd hebben, moeten we toegeven dat we op vlak van infrastructuur een stap vooruit zetten. Laat ons dit een nieuw begin noemen! Tot volgende week woensdag om 19u15 in de Kunstacademie, Nijverheidsstraat 1 te Waarschoot, in auditorium 1 bovenaan.


Lees meer »
 

Officiele Uitslag tombola 2012

zo 24 jun 2012 13:45 0 reacties
Deze morgen is de openbare trekking voltooid. Dit zijn de winnende nummers:

Waardebon 100 euro: 15.590
Waardebon 75 euro: 17.372
Waardebon 50 euro: 20.977
Waardebon 50 euro: 19.999
Waardebon 50 euro: 23.295
Hesp: 17.970
Salami: 23.262
Salami: 13.981
Salami: 11.055
Salami: 24.801
Salami: 18.110
Salami: 18.814
Salami: 25.655
Salami: 23.338
Salami: 16.582
Salami: 24.363
Reservegetal: 25.558

Prijzen zijn af te halen in CafĂ© Miami tot 12 augustus 2012. Veel succes! Lees meer »
 

Mooie prestatie van het nationaal orkest van Belgie

do 29 maa 2012 11:24 0 reacties
Afgelopen zondag konden we weer een aflevering van Tomtesterom bekijken. Ditmaal trachtte Tom Waes om de 5e symfonie van Beethoven te dirigeren.

Niet-muzikanten vragen zich soms af wat een dirigent eigenlijk doet. In die aflevering werd toch wel duidelijk dat de dirigent niet zomaar wat staat te zwaaien met dat stokje. De dirigent is de leider van het orkest. Als hij (of in ons geval: zij) teken doet: trager, dan speelt het orkest trager. Als hij teken doet: luider, dan volgt het orkest. Of erger: als de dirigent de maat verliest, dan slaat het orkest direct in een knoop...

Tom Waes deed het niet slecht, maar als muzikant maken we toch de bedenking: volgde het orkest Tom Waes, of was het eerder omgekeerd, en volgde Tom gewoon het orkest? Straffe gast, die Tom, zonder twijfel, kijk maar naar de andere afleveringen. Maar jarenlang oefenen, studeren, repeteren zomaar nadoen in 30 dagen is uiteraard onmogelijk. Een dikke pluim voor het Nationaal orkest van Belgie. Lees meer »
 

Prachtig eindejaarsconcert

za 31 dec 2011 10:52 0 reacties
Wat kan een mens de vrijdagavond voor oudejaarsavond nog doen? Een verloren avond? Daar dachten wij dus even anders over. We gaven gisteren een grandioos eindejaarsconcert, een muzikaal jaaroverzicht van 2011.

Het is altijd eens fijn om terug te blikken op het voorbije jaar. Zeker als je er de muziek bij krijgt, zorgt dat voor een extra sfeer. En zo bleek het ook gisteren. Zo hebben we de overledenen van 2011 vereerd met een stukje Amazing Grace, konden we de sporthoogtepunten opnieuw beleven op de tonen van The Hunchback Of The Notre Dame. We stonden ook eens stil bij het vele natuurgeweld die ons is overkomen met Hallelujah van Leonard Cohen. Verder hadden we ook luchtige thema's en mocht er wel eens gelachen worden met allerhande cartoons over 2011.

Allemaal niet eenvoudig om de projectie gelijk te laten lopen met de muziek. Tenslotte hadden we zoiets nog nooit gedaan. Niettemin zijn we tevreden en mogen we terugblikken op een geslaagd concert. Alle vrijwilligers bedankt om alles zo vlot te laten verlopen. Op naar de volgende uitdaging! Lees meer »
 

Jaarlijks Ceciliafeest

zo 27 nov 2011 12:41 0 reacties
Gisteren vierden we ons jaarlijks ceciliafeest. Het feest waar we alle muzikanten bedanken voor hun inzet het voorbije jaar. Eerst luisterden we de mis op. En nadien konden we aan tafel genieten van een heerlijke maaltijd. Een gesmaakte aperitief, een lekker soepje, en een heerlijk buffet a volonte. Zoals altijd werden we culinair echt verwend. Ook het dessertbuffet was weer een succes. Verschillende muzikanten hadden ons een heerlijke afsluiter gegeven. Ondertussen konden de mensen ook genieten van een leuke foto-reportage, samengesteld door Vicky.

De decoraties zijn uiteraard ook altijd een spannend moment voor de personen die ze opgespeld krijgen. Dit jaar waren er dit 4: Marcel Borrezee en Karel Pollier werden beiden voor 15j muzikant gedecoreerd. Paul Meiresonne voor maar liefst 50j muzikant. Helaas kon Jan Landuyt wegens gezondheidsproblemen er niet bij zijn. Hij werd gedecoreerd voor 55j muzikant. Proficiat aan allen, en hopelijk nog vele jaren muzikant bij ons.

Na het dessertbuffet was er dan de tombola. Elk jaar kunnen we dankzij enkele vrijgevige sponsors een heel aantal mooie prijzen verloten. Na de tombola werd de dansvloer vrijgemaakt, en konden we de jeugdige benen eens goed laten gaan. Helaas bleef het bij de verplichte openingsdans. Een enkeling riskeerde het daarna nog om op de dansvloer te treden. Het is duidelijk dat de formule van eten-tombola-dansen, die vroeger heel wat succes had, tegenwoordig niet meer in de smaak valt, zowel bij de oudere als de jongere muzikanten.

Wij zijn daar uiteraard ook niet blind voor en zullen met het bestuur volgend jaar opnieuw een leuke activiteit in elkaar boksen. Zo was vorig jaar de karaoke een enorm succes, en de jaren ervoor konden de quiz en de bingo ook heel goed gesmaakt worden. Wat het volgend jaar gaat worden weet nog niemand, maar je mag er zeker van zijn dat we opnieuw een hele leuke avond zullen beleven. Lees meer »
 

Bestel nu al uw kaarten voor Will Tura

za 15 okt 2011 17:19 0 reacties
Dit jaar verkoopt onze harmonie kaarten voor het concert van Will Tura op Paaszondag (8 april) in Waarschoot.

Wilt u kaarten bestellen? Twijfel niet en bestel ze nu al online HIER Lees meer »
 

Trouw Fabienne

ma 22 aug 2011 11:24 0 reacties

Op zaterdag 6 augustus trouwde Fabienne met Frederik. Fabienne speelt al enkele jaren bij ons Klarinet. We verrasten haar na de trouwmis met een serenade. De foto's kan je HIER bekijken.


Fabienne was zo in de wolken dat ze ons op de repetitie erna bedankte met zelfgebakken cake en taartjes. Voor de mensen die het recept van de brownies willen. Dat kan je HIER downloaden.

Lees meer »
 

Uitslag tombola 2011

ma 27 jun 2011 22:54 0 reacties

Gisteren werd de trekking van de tombola voltooid.


Dit zijn de winnende nummers:


Waardebon € 100: 18397

Waardebon € 75: 20394

Waardebons € 50: 12081     21579     14162

Hesp: 12588     22392


Salami: 25157     17053     21228     14734     24946     24781     22829     18585     19689     18502


Reservegetal: 20674


Indien u een winnend lot hebt kunt u dit afhalen in café/feestzaal Miami tot 11 september 2011. De datum is verlengd omdat de taptoe en het parochieblad later in de bus liggen dan verwacht.

Lees meer »
 

Optreden op het schoolfeest

zo 26 jun 2011 21:09 0 reacties

Omdat wij natuurlijk steeds op zoek zijn naar jong talent, kwamen we op het idee om wat nummertjes te spelen op het schoolfeest van de lagere school. Vooraf was iedereen enthousiast. Het kon ook niet anders, want met een programma met onder andere de K3 Hitmix, zouden we het publiek wel verbazen. We gaven het beste van onszelf, maar blijkbaar kon het niet baten, want zowel de kinderen als de ouders reageerden nogal lauw op onze uitvoering. Jammer, want we hoorden achteraf nochtans goede commentaren. Voor de volgende concerten hopen we toch op wat meer appreciatie van het publiek, maar dat zal in Ledeberg wellicht geen enkel probleem zijn!

Lees meer »
 

Bedankt voor de lekkere maatjes!

do 16 jun 2011 10:11 0 reacties
Afgelopen maandag mocht gans waarschoot genieten van een traktatie van de burgemeester, Ann Coppman. De lekkere maatjes en bijhorende augustijn werden zeer gesmaakt.

Het geheel werd opgeluisterd door het orkest van harmonie Concordia. Met veel plezier gaf het 15-koppig orkest het beste van zichzelf en het publiek kon het wel appreciëren.

Helaas voor de muzikanten waren de maatjes op het einde allemaal op, en moesten wij dus al dat lekkers missen. Dat was echter buiten de burgemeester gerekend, want gisteren op de repetitie kwam ze een ganse plateau maatjes afleveren, speciaal voor ons. Het waren super lekkere maatjes. Bedankt! Lees meer »
 

Repetities terug in de zaal boven

ma 11 apr 2011 15:26 0 reacties
Met de lente in het land, en de stijgende temperaturen in het vooruitzicht, is de tijd weer gekomen om boven te repeteren. Er is in de zaal boven het een en het ander veranderd. Er zijn namelijk enkele nieuwe kasten bijgekomen, en ook de partituurkast is vernieuwd! Bedankt aan Karel voor al zijn goed werk. Lees meer »
 

Ambiance op de krulbolavond

vr 8 apr 2011 09:02 2 reacties

Vorige zaterdag hebben we weer eens iets nieuws geprobeerd. We gingen met de muzikanten en partners eens de meetjeslandse volkssport bedrijven, namelijk: Krulbollen. Place to be was het vijverhof in Waarschoot, bij boer Claeys.


Er waren zo'n 25-tal aanwezigen en de sfeer zat er onmiddellijk in. Nadat we een spoedcursus kregen van de gastheer, nam elk een bolle en probeerden we de staak te raken. De één had daarbij al wat meer succes dan de andere. Je mocht niet te hard (forte), want dan zat je er los voorbij, en moest je wat zachter (decrescendo). Maar sommigen waren dan weer te voorzichtig, en speelden te zacht (piano). Zij moesten wat harder (crescendo).


Nadat we wat geoefend hadden deelden we ons in per 4, en namen het zo tegen elkaar op. Jammer voor degenen die er niet bij waren, want het was een leuke avond. Maar niet getreurd, want wellicht is dit voor herhaling vatbaar. Ook een aanrader voor elke vereniging die eens iets anders wil doen. Krulbollen is voor jong en oud.

Lees meer »
 

Die Frau ohne Schatten

vr 25 maa 2011 14:30 2 reacties
Zoals we sinds kort weten, heeft Severine de kans gegrepen om mee te doen aan de opera: "Die Frau ohne Schatten". Aan allen die onze dirigente eens wil bezighoren in een professionele operavoorstellen, KLIK HIER. Je kan online kaarten bestellen. Maar let op, wees er snel bij, want er zijn er niet veel meer vrij. De opera wordt zowel in Gent als in Antwerpen vertoond.

We wensen Severine alvast veel succes met de voorstellingen! Lees meer »
 

Nog een nieuweling, welkom Rein!

za 12 maa 2011 12:35 0 reacties
Sinds enkele weken hebben we opnieuw een nieuwe kracht bij. Rein speelt bij ons sax alt. Welkom Rein, en veel muzikaal plezier bij ons! Lees meer »
 

Wie herkent Mario?

zo 6 feb 2011 12:54 0 reacties

Zie hier een uitvoering van het welbekende "die Burgwache". Wie herkent Mario?

Lees meer »
 

Gelukkig nieuwjaar!

zo 16 jan 2011 20:43 1 reacties
Vandaag gaven we ons nieuwjaarsconcert in onze vertrouwde omgeving, namelijk zaal Miami in Waarschoot. Ondanks het beperkt aantal repetities konden we, na de generale repetitie gisteren, het concert met vertrouwen tegemoet gaan.

Toch was al vroeg duidelijk dat we enkele belangrijke pionnen moesten missen. Frank, Ben, en Etienne moesten wegens gezondheidsredenen verstek geven. Ook An en Noel konden er helaas niet bij zijn.

Gelukkig hebben we deze gaten kunnen opvullen en konden we het publiek toch een geslaagd concert aanbieden. Dat publiek was overigens erg talrijk, want het concert was praktisch uitverkocht. Personen die nog geen kaart hadden, konden we eerst geen plaats aanbieden, maar na het bijzetten van enkele stoelen konden ze toch nog plaatsnemen in de zaal. Sommigen vonden dit helemaal niet erg, en placeerden zich wel erg dicht aan de toog...

Na het concert werd aan iedereen nog een drankje aangeboden door onze gastheer en tevens voorzitter, Peter Staelens. Daar werd nog eens nagepraat, en besloten dat we zo'n concert zo gauw mogelijk nog eens moeten overdoen.

Aan iedereen een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar en hopelijk tot op een van onze andere activiteiten in 2011! Lees meer »