Het einde van een tijdperk

do 1 nov 2012 09:51


Het hing al een tijdje in de lucht, maar gisteren is het doek definitief gevallen over onze repetitiezaal. Wegens de slechte staat van het pand heeft de burgemeester gans de Miami afgekeurd wegens niet brandveilig. Bijgevolg was het gisteren onze allerlaatste repetitie in de zaal van de Miami. Voor velen gaat een stuk nostalgie verloren. Wat er nu met de Miami zal gebeuren kan momenteel niemand zeggen.



Het pand was de laatste jaren veel verslechterd. De noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden bleven uit, en dan moet je nadien natuurlijk de gevolgen dragen. Menig electriciën zou zich de ziel uit het lijf schamen bij het aanschouwen van de bedrading en verlichting. Isolatie, daar had de eigenaar nog nooit van gehoord, en met een verwarmingsketel van meer dan 40 jaar oud weet e het dan wel. Beneden viel het nog mee (als de mazout niet op was tenminste), maar de zaal bovenaan was al helemaal niet meer warm te krijgen, waardoor we in de winter noodgedwongen naar beneden moesten verhuizen.



We slaan dus een bladzijde om in de geschiedenis van onze harmonie. We verhuizen dus voor onbepaalde tijd naar een alternatieve lokatie: namelijk de "muziekschool", tegenwoordig de Kunstacademie genaamd. Dat bevindt zich recht tegenover de pas gerenoveerde Kring. In ieder geval zullen we daar een stuk beter zitten dan in de Miami: het is er lekker warm, er is voldoende verlichting, er is zelfs een lift om naar de zaal boven te gaan! Kortom, ondanks het feit dat we steeds graag in de Miami gerepeteerd hebben, moeten we toegeven dat we op vlak van infrastructuur een stap vooruit zetten. Laat ons dit een nieuw begin noemen! Tot volgende week woensdag om 19u15 in de Kunstacademie, Nijverheidsstraat 1 te Waarschoot, in auditorium 1 bovenaan.



1 reacties


anne
Elaba allemaal,

Toch nog even vermelden : de Kunstacademie heeft NIET als adres Nijverheidsstraat 1, gooi uwe GPS dus nie te rap weg, het is OFWEL Nijverheidsstraat 1A volgens de gemeente, OFWEL Patronagiestraat 2 volgens de facteur...
Bij briefwisseling, no problem, ik haal ALLES uit de brievenbus !

De Academie staat dus waar vroeger de Jongensschool stond, op het eiland Nijverheidsstraat-Patronagiestraat. Kom misschien ook liefst zoveel mogelijk met de fiets, we hebben een fietsenstalling mét afdak om u een droog zadel te verzekeren, én een barre om uw velootjen aan vast te ketenen. Met de auto ? Mmmm...als ge nie van te ver komt, had ge die evengoe aan uw deur kunnen laten staan... allen op de Harley Trapson dus ! Of carpoolen, hé...


Grtzz,
anne
di 13 nov 2012 20:10


Geef hier uw reactie:

 

Het opgegeven e-mailadres wordt niet gepubliceerd

 
 


« Terug naar overzicht